Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون روسیه به دنبال انتشار روبل دیجیتال، قیمت نفت خام سقوط کرد، قیمت جهانی طلا به زیر ۱۹۰۰ دلار سقوط کرد، سکه گران شد، قیمت مرغ رکورد جدید زد و حفره ۲۸ تریلیون دلاری ویروس کرونا در اقتصاد جهان را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۱ مثبت می‌شود

در گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 2020 منفی 5.0 درصد پیش‌بینی شده است که در مقایسه با پیش‌بینی اعلام شده در گزارش قبلی به میزان 1.0 واحد درصد بهبود نشان می‌دهد. صندوق بین‌المللی پول نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 2021 را 3.2 درصد پیش‌بینی کرده است که این رقم نیز در مقایسه با پیش‌بینی قبلی به اندازه 0.1 واحد درصد بهبود یافته است. در این گزارش همچنین نرخ تورم و بیکاری در ایران نیز به ترتیب 30.5 درصد و 12.2 درصد پیش‌بینی شده است.

روسیه به دنبال انتشار روبل دیجیتال

راشاتودی: بانک مرکزی روسیه، اعلام کرد توسعه خوب این کشور در زمینه فناوری‌های مالی و افزایش سهم پرداخت الکترونیک و غیر نقدی باعث شده است  که این بانک بیش از گذشته به فکر عرضه روبل دیجیتال بیفتد. بانک مرکزی روسیه در گزارشی اعلام کرد که در حال ارزیابی تمام احتمالات و گزینه‌ها برای اجرای این پروژه است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا آزادانه پول دیجیتال خود را به کیف پول الکترونیکی خود منتقل کرده و در گوشی‌های هوشمند تلفن همراه به صورت آنلاین و آفلاین از آن استفاده کنند. این بانک می‌گوید روبل دیجیتال می‌تواند هم مزایای استفاده از پول نقد را داشته باشد و هم فواید معاملات غیرنقدی را دارد. الکسی زابوتکین، معاون رئیس کل بانک مرکزی روسیه، می‌گوید سهم پرداخت‌های غیرنقدی در بخش‌های عمومی و خرده فروشی روسیه تقریبا دو برابر شده و از 39 درصد به 69 درصد رسیده است. این بانک می‌گوید یوآن دیجیتال به گسترش نوآوری و رقابت در ساختارهای مالی منجر می‌شود چرا که باعث می‌شود تراکنش‌های مالی از یک کارگزار به کارگزار دیگر سریع‌تر و راحت‌تر انجام شود. این مسئله همچنین به ره‌گیری هزینه‌های انجام شده در پروژه‌های دولتی کمک خواهد کرد.

قیمت‌ نفت خام سقوط کرد

روز پنج‌شنبه، قیمت نفت خام در حالی به شدت سقوط کرد که برقراری محدودیت‌های قرنطینه‌ای مجدد در جهان به علت تشدید شیوع کرونا چشم‌انداز اقتصاد جهان و ریکاوری تقاضای نفت را مبهم کرد. برخی کشورهای اروپایی در حال برقراری مجدد قرنطینه و محدودیت آمد و شد برای مقابله با شیوع مجدد کرونا هستند و در این میان انگلستان از نیمه شب جمعه محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای در لندن وضع خواهد کرد. یک سوم از جمعیت فرانسه تحت منع آمد و شد شبانه قرار دارند و تا ساعت ۱۶:۰۳ به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، ۱.۴۳ دلار یا ۳.۳۰ درصد سقوط کرد و به ۴۱.۸۹ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۱.۴۸ دلار یا ۳.۵۳ درصد سقوط کرد و به ۳۹.۵۹ دلار بازگشت.

قیمت جهانی طلا به زیر ۱۹۰۰ دلار سقوط کرد

قیمت جهانی طلا پس از آن سقوط کرد که وزیر خزانه‌داری آمریکا، استیون منوچین امیدها را برای بسته کرونایی جدید آمریکا قبل از انتخابات نوامبر، کمرنگ کرد. منوچین گفت: او و نمایندگان دموکراتیک در مورد شرایط بسته کمک کرونایی جدید آمریکا فاصله زیادی دارند و دسترسی به یک توافق قبل از انتخابات ماه نوامبر بسیار سخت خواهد بود. این اظهارات باعث تقویت دلار به عنوان سرمایه‌گذاری امن آمریکایی‌ها شد و باعث شد قیمت طلا تحت فشار قرار بگیرد. قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن تا ساعت ۱۶:۲۱ به وقت تهران، ۰.۵ درصد افت کرد و به ۱,۸۹۱.۸۱ دلار بازگشت. این در حالی بود که این شاخص در معاملات دیشب با جهشی ۱.۲ درصدی روبرو شده بود. قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا هم ۰.۶ درصد افت کرد و به ۱,۸۹۵.۲۰ دلار رسید.

سکه گران شد

دیروز سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به ۱۶ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی ۸ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۵۰ هزار تومان و سکه گرمی سه میلیون تومان تعیین شد. در بازار طلا نیز قیمت طلای ۱۸ عیار در هر گرم هم یک‌میلیون و ۴۶۹ هزار تومان ارزش‌گذاری شد. 

دلار به چند هزار تومان رسید؟

در معاملات روز (پنج شنبه بیست و چهارم مهرماه 99) بازار ارز، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز به نرخ 29600 تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت 31700 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد که نسبت به روز قبل، 200 تومان گران تر شده است. همچنین هر اسکناس یورو به قیمت 35150 تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت 37250 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که نسبت به نرخ پایاتی روز قبل، 250 تومان افزایش دارد.

قیمت مرغ رکورد جدید زد

براساس گزارش های رسیده از برخی از خرده فروشی های سطح شهر تهران، هرکیلو گرم مرغ گرم با قیمت حدود ۲۶ هزار تومان عرضه می شود. به گزارش ایسنا، ابتدای مهرماه قیمت مرغ گرم در خرده فروشی های سطح شهر تهران ۱۸ تا ۱۹ هزارتومان بود که با افزایش قیمت حدود ۴۰۰۰ تومانی  در اواسط مهرماه به ۲۱ تا ۲۲ هزارتومان رسید و در حال حاضر قیمت این کالا در خرده فروشی های سطح شهر تهران به مرز ۲۶ هزارتومان رسیده است. افزایش قیمتی که برخی از مرغداران و تولیدکنندگان علت آن را کمبود نهاده های دام و طیور با قیمت های مصوب، افزایش قیمت نهاده ها در بازار آزاد و به طور کل افزایش هزینه های تولید عنوان می کنند. چندی پیش اما شرکت پشتیبانی امور دام از تامین ۵۰۰ هزارتن کنجاله سویا برای سه ماهه آینده خبر داد و وزارت جهاد کشاورزی نیز از اصلاح سامانه بازارگاه نهاده های کشاورزی و تخصیص سیستماتیک نهاده های دامی به واحدهای تولیدی خبر داد، اما به  نظر می رسد تولیدکنندگان همچنان  در تامین نهاده های  مورد نیاز خود دچار مشکل هستند.

روسیه سرلیست خریداران اوراسیایی کالا‌های ایرانی

براساس آمارهای اعلام شده گمرک، بیشترین میزان صادرات در اقلام ترجیحی به روسیه و کمترین میزان صادرات به بلاروس بوده است. میزان صادرات ایران در اقلام ترجیحی به تفکیک کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا نشان می‌دهد ارزش صدور این گروه از کالاها به ارمنستان با رشد ۱۱ درصدی نسبت به بازه مشابه (پنجم آبان ۹۷ تا ۳۱ مرداد ۹۸) به ۲۵‌میلیون و ۸۵۰ هزار دلار در بازه زمانی پنجم آبان ۹۸ تا ۳۱ مرداد ۹۹ رسیده است. بلاروس در همین مدت زمان خریدار ۱۱ میلیون و ۴۷۰ هزار دلار کالای ایرانی بوده که نسبت به مدت مشابه (پنجم آبان ۹۷ تا ۳۱ مرداد ۹۸) رشد ۲۱۰ درصدی را در صادرات به این کشور شاهد هستیم. بیشترین رشد صادراتی نیز مربوط به صدور کالا به بلاروس است.

ارزش صادرات به روسیه در بازه زمانی پنجم آبان ۹۷ تا ۳۱ مرداد ۹۸ معادل ۱۴۹ میلیون و ۲۵۰ هزار دلار بوده که در بازه پنجم آبان ۹۸ تا ۳۱ مرداد ۹۹ به ۲۶۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار رسیده و نشان از رشد ۷۷ درصدی در ارزش صادرات به روسیه دارد. ارزش صادرات اقلام ترجیحی به قرقیزستان از ۲۶ میلیون و ۶۳۰ هزار دلار در بازه زمانی پنجم آبان ۹۷ تا ۳۱ مرداد ۹۸ با رشد ۴۲ درصدی به ۳۷ میلیون و ۷۱۰ هزار دلار در بازه زمانی پنجم آبان ۹۸ تا ۳۱ مرداد ۹۹ رسیده است. صادرات به قزاقستان نیز رشد ۵۷ درصدی داشته و به ۹۶ میلیون و ۴۱۰ هزار دلار رسیده است. در بازه مشابه ایران صادراتی معادل ۶۱ میلیون و ۵۷۰ هزار دلار به این کشور داشته است. مقایسه کل صادرات ایران به اوراسیا با میزان صادرات ایران به اوراسیا در اقلام ترجیحی نشان می‌دهد، صادرات ایران در اقلام ترجیحی طی بازه زمانی پنجم آبان ۹۸ تا ۳۱ مرداد ۹۹ حدود ۵۳ درصد کل صادرات به این اتحادیه را به خود اختصاص داده است.

حفره‌ 28 تریلیون دلاری ویروس کرونا در اقتصاد جهان

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده آمارهایی که از اقتصاد کشورهای  جهان بیرون می‌آید یادآور رکود بزرگ سال 1930 است و از آنجایی که سرمایه‌گذاری‌ها، تجارت بین‌الملل و اشتغال به شدت پایین آمده اقتصاد جهان در خطر بزرگی قرار گرفته است.

جیتا گاپینات، ‌کارشناس اقتصادی صندوق بین‌المللی پول، گفته است که کسری انباشته نسبت به قبل از دوره همه گیری بیماری کووید 19 در سال 2021 به رقم 11 تریلیون دلار و در فاصله سال‌های 20 تا 25 به 28 تریلیون دلار می‌رسد و این نشان می‌دهد که دوره سختی برای بهبود اوضاع و رسیدن به میانگین‌ استانداردهای زندگی در همه کشورها وجود دارد. از سوی دیگر صندوق بین‌المللی پول از بانک مرکزی همه کشورها به دلیل برنامه‌های محرک اقتصادی که سبب شده تاثیرات کووید 19 در اقتصاد جهان تا حدود زیادی تعدیل شود، تعریف و تمجید کرده است و البته هشدار داده که اگر این بسته‌های حمایتی زودتر از موعد کنار گذاشته شود باعث ایجاد فاجعه شده و همه تلاش‌ها برای بهبود اوضاع را هدر می‌دهد. IMF گزارش داده است که حمایت مالی 12 تریلیون دلاری، تزریق نقدینگی توسط بانک‌های مرکزی کشورها به حفظ شرایط زندگی کمک کرده و مشکلات مالی کشورها را از فاجعه دردناک نجات داد. وی تاکید کرد که سیاست‌ بانک‌های مرکزی باید همچنان در راستای کاهش خسارت‌های اقتصادی کووید 19 متمرکز باشد. بر اساس اعلام صندوق بین‌المللی پول بسیاری از اقتصادها خسارت‌هایی را  دیده‌اند که ظرفیت‌های خود را نمی‌توانند بروز دهند و در معرض رکود اقتصادی قرار گرفته‌اند. بانک مرکزی هم هشدار داده که بیش از 150 میلیون نفر تا سال 2021 به جمع گرسنگان جهان اضافه خواهد شد.

قیمت عجیب آیفون ۱۲ در ایران

قیمت سری آیفون ۱۲ در ایران ارتباط مستقیمی با نرخ ارز دارد، ۲۳ مهر ۹۹ دلار آمریکا در بازار با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان خرید و فروش شد. با توجه به همین قیمت مدل‌های آیفون ۱۲ مینی، آیفون ۱۲،آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرومکس در حالت اولیه به ترتیب ۲۲ میلیون، ۲۵ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان، ۳۱ میلیون و ۴۶۸ هزار تومان و ۳۴ میلیون و ۶۱۸ هزار تومان قیمت خواهند داشت. اما با توجه به پرداخت حق گمرک، مالیات، سود وارد کننده و سود فروشنده، قیمت نهایی در بازار حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد گران‌تر از رقم پایه‌ خواهد بود. به این ترتیب، اگر آیفون‌های سری ۱۲ همین امروز وارد کشور شوند، قیمت پایه آن‌ها حدودا به شرح جدول زیر است.

iPhone 12 Pro Max iPhone 12 Pro iPhone 12 iPhone 12 mini ۴۵.۰۰۰.۰۰۰ ۴۱.۰۰۰.۰۰۰ ۳۲.۷۰۰.۰۰۰ ۲۸.۶۰۰.۰۰۰

اما با توجه به نرخ صعودی قیمت ارز و زمان عرضه سری آیفون ۱۲ در اواخر آبان‌ماه، پیش‌بینی صعود قیمت ارز تا N هزار تومان، قیمت آیفون ۱۲ پرومکس حداقل ۵۰ میلیون تومان خواهد بود، نکته قابل توجه آن است که خریداران باید آداپتور شارژ و هدفون یا ایرپاد نیز برای خود تهیه کنند که آن هم با توجه به قیمت ارز، تقریبا ۱۰ میلیون تومان برای خریدار آب خواهد خورد! یعمی در مجموع خرید یک آیفون جدید احتمالا هزینه‌ای ۶۰ میلیون تومانی برای خریدار خواهد داشت. /نبض فناوری

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: جریمه کرونایی بشار رسن شهدای خان طومان تحریم های تسلیحاتی روز عصای سفید رشد اقتصادی ایران دلار جریمه کرونایی بشار رسن شهدای خان طومان تحریم های تسلیحاتی روز عصای سفید رشد اقتصادی ایران صندوق بین المللی پول اقتصاد جهان نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده 

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه تجارت آزاد هنوز کامل نشده و فقط تعرفه‌های ترجیحی با ۵۰ درصد و ۷۵ درصد تخفیف اعمال شده و لیست‌ها برای تعرفه صفر مبادله شده است، گفت: پیش بینی می‌شود این موافقت‌نامه تا دو ماه آینده در پارلمان‌های تمام اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصویب شود و بیش از ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شوند.

به گزارش ایسنا، کامبیز میرکریمی در یک گفت‌وگوی رادیویی با بیان اینکه موافقت نامه‌های تجارت آزاد کشورهای دنیا با همسایگان، دسترسی صادرکنندگان به بازار را تسهیل می‌کند، اظهار کرد: مهم‌ترین قدمی که اخیراً برداشته شده امضای موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان و ارمنستان است.

وی افزود: تجارت آزاد هنوز کامل نشده و فقط تعرفه‌های ترجیحی با ۵۰ درصد و ۷۵ درصد تخفیف اعمال شده و لیست‌ها برای تعرفه صفر مبادله شده است. پیش بینی می‌شود این موافقت‌نامه تا دو ماه آینده در پارلمان‌های تمام اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصویب شود و بیش از ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شوند. این موضوع، رقابت پذیری کالای ایرانی در برابر رقبای چینی و هندی و دیگر کشورها را به شدت افزایش می‌دهد.

میرکریمی با بیان اینکه در حال حاضر موانع تجارت شرکت‌ها برطرف شدند و باید در حوزه شناختی و بازاریابی کار کنیم، گفت: تا شش سال قبل در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری زیرساخت نداشتیم، اما الان دائماً کشتی‌ها و کامیون‌های جدید اضافه می‌شوند و خط راه آهن منطقه شوروی سابق از مرز ایران عبور کرده است. در حال حاضر شرق دریای خزر در محدوده پنج جمهوری آسیای میانه بروکراسی جدی دارد و جهش صادرات و واردات نشان می‌دهد هرچقدر سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت لجستیک انجام شود باز هم کم است. البته هنوز هم صف کامیون‌ها را داریم و از دولت تقاضا کردیم حمایت‌ها و تسهیلات خود را از این بخش ادامه دهد.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار کرد: در حال حاضر رابطه بانکی بین ایران و روسیه وجود دارد، اما بخشی از ظرفیت بانکی بین دو کشور بلااستفاده مانده که به دو نرخی بودن ارز در کشور ما و روسیه برمی‌گردد.

میرکریمی درمورد تنوع کالاهای صادراتی ایران به روسیه نیز گفت: مواد غذایی و لبنی، کالاهای لوکس مانند فرش ماشینی و پسته، محصولات نساجی و صنایع پلاستیک و صنایع پایین دست پتروشیمی بازار خوبی در روسیه پیدا کرده همچنین توربین‌های گازی و کاتالیست نیز متقاضی دارد و فقط یک بازاریابی اساسی برای توسعه بازارهای صادراتی لازم است.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه همچنین جذب توریست‌های تجاری را در رونق اقتصاد کشور به شدت موثر دانست و گفت: صادرات ایران به روسیه تا سال ۱۳۹۷ در حد ۲۶۰ میلیون دلار بود، اما در سال ۱۳۹۸ صادرات به این کشور به بالای ۴۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد و حالا هم به یک میلیارد دلار رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده 
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده